Για να πετύχουμε το ιδανικό μαύρισμα και να έχουμε ενυδατωμένη επιδερμίδα ,έτοιμη για μαύρισμα πρέπει να καταναλώνουμε συστηματικά κάποιες τροφές. Οι παρακάτω τροφές εμπεριέχουν βιταμίνη Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και της βιταμίνης Β2.
Αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή β-καροτίνης και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Θα πρέπει όμως να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νεφρά, διότι είναι πλούσια σε οξαλικό οξύ, γιατί προκαλεί πέτρες στα νεφρά.
Είναι πλούσια σε β-καροτίνη. Όχι μόνο είναι ευεργετικά για την αντιοξειδωτική τους δράση, αλλά συντελούν και στη διατήρηση ενός ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.
Εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα είναι λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα.
Εκτός από βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει τη διαδικασία της οξείδωσης και του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθάει στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.
Είναι πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2.
- Ακτινίδια, λεμόνια και φράουλες
Αποτελούν σημαντικότατη πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών και να επαναδομούν το κολλαγόνο.
Είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και Β2. Ασφαλώς καλό είναι να προτιμούνται τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα (1,5% – 2%) για να έχουμε σωστή και ισορροπημένη διατροφή.
0 σχόλια: