Cooking DNA

Π-Α-Γ-Ω-Τ-Α
Και ναι σε ποιόν δεν αρέσουν τα παγωτά;;;
Νομίζω πως η απάντηση είναι σε κανέναν!
Φτιάξτε μόνοι σας τα δικά σας παγωτά! Πιστέψτε με θα είστε πού περηφανοι για τα αποτελέσματα!!!
Μερικές από τις αγαπημένες μου γεύσεις λοιπον!

Γεύση Νο1

Παγωτό μερέντα! Ναι ναι το ξέρω ήδη ξερογλύφεστε!!!
Υλικά
2 γάλατα εβαπορέ 
1 ζαχαρούχο γάλα
1 μικρή merenda
1 βανίλια
5-6 γεμιστά μπισκότα


Εκτέλεση

Αρχικά τοποθετούμε τα γάλατα στο ψυγείο (ή κάνα 2ωρο στην κατάψυξη) να κρυώσουν.Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα εβαπορέ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί. Συνεχίζουμε βάζοντας την merenda και την βανίλια και όταν ομογενοποιηθούν είναι έτοιμο! Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και ανά 2-3ωρο το ξανά-ανακατεύουμε Μη βάλετε όλη την ποσότητα της μερέντας με τη μια. Ξεκινήστε με μερικές κουταλιές και προσθέστε μέχρι να σας αρέσει η γεύση.
Πρόταση: χρησημοποιήστε την καινούρια μερέντα με μπισκότα oreo!! Θα βγει υπέροχο!


Γεύση Νο2
Παγωτό σοκολάτα πορτοκάλι! Προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου συνδιασμός!

Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
2 γεμάτες κ.σ. κακάο
150 γρ. σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα σε κομματάκια
ξύσμα απο 3 πορτοκάλια (ακέρωτα)
175 γρ. καστανή ζάχαρη
5 μεγάλους κρόκους αυγών
μια πρέζα αλάτι



Εκτέλεση
Χτυπάμε λίγη ώρα στο μουλτι τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού.Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος και οταν έχει ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για να διαλυθεί το κακάο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει και ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ (κατα προτίμηση όχι πλαστικό) και απο πάνω τοποθετούμε ένα σουρωτήρι.Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι στο ίδιο κατσαρολάκι. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τους κρόκους αυγών. Ρίχνουμε σιγά-σιγά μερικές κουταλιές απο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα και στη συνέχεια ριχνουμε τα αυγά μέσα στο υπόλοιπο γάλα.Με μια ξύλινη κουτάλα με επίπεδη άκρη, ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, ξύνοντας με την άκρη της κουτάλας τον πάτο, μέχρι να νοιώσουμε οτι αρχίζει να πήζει το μίγμα και ελαφρώς κολλάει στον πάτο. Προσοχή, δε θέλουμε να βράσει. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω απο το σουρωτήρι στο μπωλ με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε,Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε σε πλαστικό τάπερ, το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά. Ετοιμάζουμε την παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή και βάζουμε το μείγμα μέχρι να παγώσει.Αλλιώς αν δεν έχετε παγωτομηχανή κάθε 2-3 ώρες ανακατεύετε για να αφρατέψει για περίπου 4-5 φορές.
Καλή επιτυχία!

Γεύση Νο3
Παγωτό kinder bueno!!  Τώρα εδώ τα λόγια είναι περιττά!


Υλικά

700ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
300 γρ. φουντούκια ψίχα, ανάλατα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τα φουντούκια µε τη ζάχαρη και τοποθετήστε το σε µέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς µε ένα κουτάλι µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραµελώσουν τα φουντούκια. Μόλις καραµελώσουν τα φουντούκια, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε µέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα µπολ µε κρύο νερό να µαλακώσουν για 15΄. Παράλληλα ζεστάνετε την κρέµα γάλακτος στο φούρνο µικροκυµάτων. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε το αλάτι και τις καλά στραγγισµένες ζελατίνες και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσουν.Σε ένα µπλέντερ βάλτε την κρέµα γάλακτος µαζί µε τα ζεστά καραµελωµένα φουντούκια και πολτοποιήστε µέχρι να έχετε ένα λείο παχύρρευστο µείγµα.Αδειάστε το µείγµα σε ένα μπωλ και τοποθετήστε το γλυκό για 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει. Κάνετε την ίδια διαδικασία όπως και στα άλλα δυο παγωτά.






0 σχόλια: