Cooking DNA

Γαριδομακαρονάδα με τσίπουρο και ρακόμελο!


Είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα και σας το προσφέρω με αγάπη λοιπόν!!!
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
15-20 γαρίδες
Λίγο μαϊντανό
1 κύβο λαχανικών
1 πιπεριά
2 σφηνάκια ρακόμελο
1 σφηνάκι τσίπουρο
5 ντομάτες τριμμένες
ζάχαρη, αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις γαρίδες καλά! Τις βάζουμε σε νερό που βράζει και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7 λεπτά! Προσοχή!!!! Μόλις τις βγάλουμε κρατάμε το νερό γιατί σε αυτό θα βράσουμε τα μακαρόνια! Αφού το περάσουμε πρώτα από μια σήτα. Αφού βάλουμε τα μακαρόνια να βράσουν, σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στην συνέχεια ρίχνουμε και τις γαρίδες να τσιγαριστούν και αυτές λίγο. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε  τις ντομάτες, τον μαϊντανό και την πιπεριά. Αφού τσιγαρίσουμε για λίγο τις γαρίδες τις σβήνουμε με ένα σφηνάκι τσίπουρο και το ένα σφηνάκι ρακόμελο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για ένα 6λεπτο. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και δοκιμάζουμε αν θέλει και άλλο (είναι στην κρίση σας). Μόλις πιει σχεδόν τα υγρά της η σάλτσα αφαιρούμε τις γαρίδες και κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στην σάλτα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τις γαρίδες από πάνω (φωτό).

Καλή επιτυχία!!!!



0 σχόλια: