Cooking DNA
Κριθαρότο
με βότκα και σολομό.
Άκρως καλοκαιρινό και πολύ νόστιμο! Μια παραλλαγή
από το γνωστό ριζότο με έναν εναλλακτικό τρόπο! Αρκεί να υπάρχει φαντασία και
όλα γίνονται!
Υλικά
2 κούπες κριθαράκι
1 φιλέτο σολομού
1 κουταλιά βούτυρο
2/3 από φλιτζανάκι
κρέμα γάλακτος
Τυρί που
λιώνει (κατά προτίμηση παρμεζάνα ή τέτοιου τύπου)
1/2 κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι βότκα
1 φλιτζανάκι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (pumaro)
Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός , άνηθος
Λάδι για σοτάρισμα
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου (ναι μην τρομάζετε!)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμυδάκι να πάρει ένα
χρώμα. Έπειτα ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κάπως
διάφανο. Στην συνέχεια αφού έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια τον σολομό , τον
ρίχνουμε και αυτόν και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με την
βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Σε
ένα μπωλ έχουμε βάλει περίπου 1 λίτρο καυτό νερό και προσθέτουμε μέσα τον κύβο.
Ξεκινάμε με μια κουτάλα να ρίχνουμε λίγο λίγο από αυτόν τον ζωμό. Κάθε φόρα μια
κουτάλα ώσπου να το πιει. Επαναλαμβάνουμε μέχρις ότου να δούμε ότι το κριθαράκι
έχει ψηθεί. Υπολογίστε ότι χρειάζεται περίπου 20-22 λεπτά μαγείρεμα. Αφού
ετοιμαστεί κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε
για να δέσει. Αμέσως μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί ,αλάτι,
πιπέρι, άνηθο . Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο!
Σερβίρεται ζεστό!
Καλη ορεξη!!!!
0 σχόλια: