Cooking DNA




 Η  τούρτα!! Ίσως η καλύτερη τούρτα που θα φτιάξετε ποτέ!!! Εκτός από την γεύση θα εντυπωσιάσετε κιόλας! Μπορεί να απαιτεί λίγο χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο!!!


Yλικά
για το κέικ:
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο      
1/8 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
5 αυγά
1/2  κούπα γάλα
1 κούπα βούτυρο
2 βανίλιες
1/3 κούπας βραστό νερό

 Για την μους λευκής σοκολάτας με
μπανάνα:
180γρμ  κουβερτούρα λεύκη
330ml κρέμα γάλακτος
108γρμ βούτυρο
1 μπανάνα

Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
Φλούδες λεμονιού.

Υπόλοιπα υλικά:

2 ζαχαρούχα
1 σακουλάκι m&ms
2 σακουλάκια κιτ κατ
1 σακουλάκι maltesers
Σαντιγί για την κάλυψη




Εκτέλεση
Για το καραμελώμενο γάλα (Dulce de leche)
Βγάζουμε το χαρτί από το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και το πλένουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το κουτί με το γάλα σε χύτρα ταχύτητας, τη γεμίζουμε με νερό, μέχρι να καλύψει (και λίγο παραπάνω) το κουτί και την τοποθετούμε στη φωτιά να βράσει το νερό και να καραμελώσει το γάλα. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό, βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 30 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε το κουτί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν, αν θέλουμε, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε

Για το κέικ.
Παίρνουμε 2 τσέρκια διαφορετικού μεγέθους (έτσι ώστε να βγει 2οροφη η τούρτα). Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται εκτός από το βραστό νερό. Χτυπήστε για περίπου 3’ έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. έπειτα ρίξτε το βραστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί και αυτό. 


Για την  μους
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα  165ml κρέμας γάλακτος και το βούτυρο ώσπου να λιώσουν και ύστερα την  κατεβάζουμε από την  φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στην συνέχεια αφού έχει κρυώσει καλά ριχθούμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την μπανάνα (αφού την έχουμε κόψει μικρά κομματάκια) και χτυπάμε καλά στο μίξερ (προσοχή η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη!!) δεν θα γίνει πού σφιχτή μην τρομάξετε! Έπειτα την βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου για να σφίξει.

Για το σιρόπι
Βάζετε το νερό την ζάχαρη το κονιάκ και τις φλούδες να βράσουν για 5 λεπτά.
Στήσιμο τούρτας.
Αρχικά βάζετε την πρώτη μεγάλη βάση και την σιροπιάζουμε ελαφρά με το σιρόπι. έπειτα βάζουμε μια στρώση καραμελώμενο γάλα και στην συνέχεια μια στρώση από την μους. Επαναλαμβάνεται αυτήν την διαδικασία τρεις  φορές δηλαδή μέρει να τελειώσουν οι βάσεις.

0 σχόλια: