Cooking DNA


Καλή μας αρχή λοιπόν!
Και για αρχή σας κρατούσα το καλύτερο!!!
Πήρε πολλά εύσημα οπότε αποφάσισα να είναι αυτή η πρώτη μου συνταγή!!!
Πάρτε χαρτί και μολύβι και ξεκινάμε!!!

 ‘’Ο ΧΑΛΒΑΣ!’’

 

Υλικά
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη 
4  κουπές νερό 
Χυμό από μισό πορτοκαλί
Φλούδες πορτοκαλιού 
1/2 κούπα σπορέλαιο 
1/2 κούπα βούτυρο 
Λίγο κανέλα
150γρμ τυρί κρέμα 
80-100ml κρέμα γάλακτος
50γρ ζάχαρη άχνη 
5-10 φράουλες









Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το νερό, την ζάχαρη ,την κανέλα, τον χυμό από το μισό πορτοκάλι και τις φλούδες πορτοκαλιού. Μόλις πάρει βράση το αφήνετε περίπου 2 λεπτά και το κατεβάζετε από την φωτιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει λίγο. Έπειτα αφού έχει κρυώσει λίγο το σιρόπι με προσοχή ρίχνουμε λίγο μέσα στο σιμιγδάλι ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακατεύουμε. Ο συγκεκριμένος χαλβάς είναι πιο σιροπιαστός από τον συνηθισμένο. Τοποθετούμε τον χαλβά σε μια φόρμα για κέικ η σε οτιδήποτε φόρμα θέλετε! Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά τον βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα: σε ένα μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά. βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει.

Για το σερβίρισμα:  τοποθετούμε την κρέμα πάνω στον χαλβά και έπειτα πάνω από την κρέμα τις φράουλες τις οποίες τις έχουμε κόψει σε ότι σχήμα θέλουμε . Ο συνδυασμός είναι υπέροχος! 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διατηρείται στο ψυγείο!
                                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

0 σχόλια: