Cooking DNA


Χταπόδι με μέλι
Όντας μεγάλη εβδομάδα δεν θα έλειπε από το blog μας και μια νηστίσιμη συνταγή που παρότι νηστίσιμη καθόλου άγευστη μα πολύ νόστιμη!   



Υλικά
1 κιλό περίπου χταπόδι
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2  φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2  φλιτζάνι μπαλσάμικο
1/2  φλιτζάνι κονιάκ
1 φύλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Λίγο αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση
Αρχικά έχουμε καθαρίσει το χταπόδι το έχουμε ξεπλύνει καλά και το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Έπειτα κόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει ήδη το λάδι να ζεσταθεί.Αφού τσιγαρίσουμε τα κρεμμύδια και στην συνέχεια μαραθούν ρίχνουμε την ζάχαρη πασπαλίζοντας τα. Ρίχνουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε 1-2 φορές. Όταν δούμε πως έχει αλλάξει χρώμα το σβήνουμε με όλα τα υγρά μαζί (κονιάκ,κρασί,μπαλσάμικο).Τέλος ρίχνουμε το φύλλο δάφνης το πιπέρι και τα μπαχάρια και το σκεπάζουμε αφήνοντας το να βράσει για περίπου 45 λεπτά! Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και λίγο αλάτι ανακατεύουμε 2 φορές και είναι έτοιμο! Σερβίρεται με τηγανιτές πατάτες είτε με ρύζι!
Απλά, εύκολα και ωραία το φαγητό γίνεται πεντανόστημο!
Το μυστικό: θέληση , φαντασία και δημιουργικότητα!                              
                                                                                                     Καλή Επιτυχία!!!

0 σχόλια: